Machine tegen hersenstamkanker dankzij ‘Nagellak-Tijn’

Dankzij de inmiddels overleden Tijn Kolsteren is Nederland een machine voor de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen rijker. Het geld voor de kostbare machine is opgehaald dankzij Tijn’s befaamde nagellakactie, meldt RTL Nieuws. Met de nagellakactie werd meer dan een miljoen euro opgehaald.

Voorzichtige hoop

Daarmee is er voorzichtige hoop voor Nederlandse kinderen die lijden aan hersenstamkanker. Die ziekte trof vorig jaar circa tien kinderen en is nog altijd ongeneeslijk. Met de nieuwe machine kunnen katheters bij de hersenstam worden geplaatst en daarmee worden medicijnen toegediend. “De hersenstam is een heel delicate plek, je moet daar heel precies navigeren. Daar helpt de robot bij”, zegt kinderoncoloog Gertjan Kaspers van het VUmc.

Tijn is maar zes jaar geworden

Op 7 juli 2017 stierf Tijn op zesjarige leeftijd. Tijn meldde zich in december als een van de velen bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakactie. Binnen de kortste keren stal hij ieders harten. Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor de Serious Request-actie van 3FM. Daarna gingen Wendy van Dijk en Youp van ‘t Hek verder met de nagellakactie.

Vlak voor zijn overlijden werd bekend dat de nagellakactie ‘Lak door Tijn’ al een miljoen euro had opgeleverd. Waar een kleine man groot in kan zijn. Rust zacht Tijn <3