Opbrengst SR16

Twee maanden voordat 3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn van start gaat blikken we eerst terug op vorig jaar. Want wat is er gebeurd met de opbrengst van 3FM Serious Request 2016? Hieronder legt het Rode Kruis uit wat er precies met het geld is gebeurd of nog gaat gebeuren.

Tijdens de dertiende editie van 3FM Serious Request haalden we samen met het Rode Kruis geld op voor de stille ramp longontsteking. Een ziekte die erg gevaarlijk is, maar niet dodelijk hoeft te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen.

De actie heeft uiteindelijk € 9.256.764 opgebracht. Een fantastisch bedrag dat het Rode Kruis helpt in de strijd tegen deze ziekte.

3fm bedankdag

Op woensdag 25 oktober wordt op 3FM iedereen bedankt die in actie kwam tijdens 3FM Serious Request 2016. 3FM bedankt iedere actie, iedere donatie en elk liedje dat is aangevraagd, omdat al deze dingen ervoor hebben gezorgd dat het Rode Kruis ruim 175.000 mensen, waarvan 80.000 kinderen, kan gaan helpen. 3FM zegt: “Ontzettend bedankt daarvoor!”

Tijn

Laten we Tijn niet vergeten. Een kleine jongen met een heel groot hart. Tijn Kolsteren. Iemand met een eeuwig mooi verhaal dat ze in Ivoorkust ook heel bijzonder vonden. En daarom heeft één van de klinieken, die gerenoveerd is met de opbrengst van 3FM Serious Request, besloten de kliniek aan hem op te dragen. Het is nu een plek die voorgoed Tijns gezicht zal dragen.

Kijk hier voor de opening van de Langba kliniek.