serious request actie in coronacrisis

Deze week ging een extra editie van de serious request actie voor het Rode Kruis van start. Er is al veel geld opgehaald in de strijd tegen Corona.

Kom in actie, doneer of vraag een plaat aan tegen betaling. Vandaag 18 april 2020 is de laatste dag!

online eindfeest

Ook deze editie zal er een eindfeest plaatsvinden. Dit keer niet op een plein met veel mensen, maar online. Aanstaande zaterdag is het zover: een flinke bak livemuziek én de bekendmaking van het eindbedrag. Er staat een hele toffe line-up voor je klaar, met niemand minder dan Disclosure, Marcus Mumford, Celeste, DI-RECT en Jeangu Macrooy!

Vanavond volg je de eindshow via 3FM.nl/live (of de radio), tussen 18:00 en 20:30 uur. Een van de headliners is Disclosure! ‘Tondo’ is een van de meest aangevraagde platen deze week, dus die zal vást voorbijkomen. Hun dj set is live te volgen van 20:30 tot 20:50, dus tune op tijd in. Daarnaast is 3fm supertrots dat Marcus Mumford om 20:00 een halfuur speelt en uiteraard komt zijn cover van ‘You’ll Never Walk Alone’ voorbij.

De eindshow is te volgen via 3FM, 3fm.nl/live, NPO 2 Extra en youtube.com/3fm.

waaruit bestaat de hulp?

Het Rode Kruis helpt tijdens de coronacrisis in Nederland en op de Nederlandse eilanden in de Cariben. Rode Kruis-vrijwilligers ondersteunen zorginstellingen, huisartsen en mensen die getroffen zijn door het coronavirus. De hulpverlening van het Rode Kruis bestaat uit:

  • Voorlichting en advies
  • Psychosociale hulp via de Rode Kruis Hulplijn
  • Praktische hulp voor mensen die in quarantaine zitten (bijv. helpen met boodschappen of het ophalen van medicijnen)
  • Het ondersteunen van de voedselbanken (bijv. voedselpakketten rondbrengen)
  • Psychosociale hulp via de Rode Kruis Hulplijn
  • Het inzamelen van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen
  • Het ondersteunen van GGD’s, ziekenhuizen en andere zorginstellingen (bijv. met tenten bij ziekenhuizen, het reinigen van ambulances en quarantaine vervoer