Afgelopen zaterdag gingen de kinderen van Club Sam vliegen! Deze geweldige dag is hen aangeboden door stichting Hoogvliegers. En het was geweldig! De vliegtuigjes stonden in een rij op het vliegveld opgesteld. Verder was er een springkussen en draaimolen. Ook mochten de kinderen ‘s-middags in een snelle auto rijden of in een truck. Het was een top-dag!

Stichting hoogvliegers bedankt voor jullie inzet!!

Bekijk de foto’s hier

Stichting Hoogvliegers

Wat doen wij

De doelstelling van Stichting Hoogvliegers is zieke en gehandicapte kinderen (6 tot en met 16) zelf te laten vliegen. In de afgelopen 4 jaren vlogen er meer dan 4.500 kinderen. In 2012 vliegen er meer dan 1.000 kinderen.

Hoe doen wij dat

We vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar.
Meer dan 15 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar we er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens en auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur.
Naast Grote Hoogvliegersdagen organiseert Stichting Hoogvliegers ook Individuele Hoogvliegersdagen. Hiervoor is een volledig geautomatiseerd systeem opgezet, waar de kinderen zich via onze website kunnen aanmelden. Een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt. Zo kan Stichting Hoogvliegers elke dag, en door heel Nederland, met kinderen vliegen.

Wat is het resultaat

Een geweldig avontuur, met als hoogtepunt een vlucht van ongeveer 30 tot 45 minuten. Vaak kan er ook een familielid, zusje, broertje, pappa of mamma en een begeleider mee. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het kind zelf het vliegtuig besturen en is voor één dag piloot!

 

 

 

Leave a reply

 

Your email address will not be published.