Een update (2018) van ons:

Wij zijn Eric Rooijakkers en Angélique Kuijs, trotse ouders van Carel. Carel heeft het syndroom van Down. Hij is nu een jongeman van bijna 20 jaar.

Carel heeft het voortgezet speciaal onderwijs gevolgd aan de Prins Willem-Alexander School in Veldhoven Hij heeft daarvóór een goede basis mogen krijgen in de Vuursteenklas. Wij zijn zo’n 8 jaar bestuur van stichting De Vuursteen geweest.

De Vuursteen is voortgekomen uit een ouderinitiatief want men liep tegen problemen aan in het speciaal onderwijs. Wat de ouders heel graag wilden was dat hun kind met extra begeleiding toch in het reguliere basisonderwijs terecht kon. Dat lukte bij bs De Korenaar in Eindhoven. (De Vuursteenklas ging later over in ZON.)

In het schooljaar dat Carel 14 jaar werd rees de vraag wat wordt de volgende stap? Die vraag rees ook weer na VSO. Wat voor dagbesteding zou passend zijn voor Carel? Hoe krijgt hij de kans om te blijven groeien?

Omdat wij niet de enigen zijn die dit meemaken bedachten we in 2011 deze website: de volgende stap, toegankelijk voor iedereen. Met veel informatie over onze Carel door blogs van Angélique. Maar ook info over downsyndroom, andere handicaps of beperkingen, leermethodes, zorg, acties en vooral: groei.

Wat wordt de volgende stap?

De volgende stap, blijf groeien!

Angélique en Eric

angie                  fb_eric                carel

 

 

Leave a reply

 

Your email address will not be published.