Een update (2020) van ons:

Wij zijn Eric Rooijakkers en Angélique Kuijs, trotse ouders van Carel. Carel heeft het syndroom van Down. Hij is nu een jongeman van bijna 22 jaar.

Carel heeft het voortgezet speciaal onderwijs gevolgd aan de Prins Willem-Alexander School in Veldhoven Hij heeft daarvóór een goede basis mogen krijgen in de Vuursteenklas. Wij zijn zo’n 8 jaar bestuur van stichting De Vuursteen geweest.

De Vuursteen is voortgekomen uit een ouderinitiatief want men liep tegen problemen aan in het speciaal onderwijs. Wat de ouders heel graag wilden was dat hun kind met extra begeleiding toch in het reguliere basisonderwijs terecht kon. Dat lukte bij bs De Korenaar in Eindhoven. (De Vuursteenklas ging later over in ZON.)

In het schooljaar dat Carel 14 jaar werd rees de vraag wat wordt de volgende stap? Die vraag rees ook weer na VSO. Wat voor dagbesteding zou passend zijn voor Carel? Hoe krijgt hij de kans om te blijven groeien?

Omdat wij niet de enigen zijn die dit meemaken bedachten we in 2011 deze website: de volgende stap, toegankelijk voor iedereen. Met veel informatie over onze Carel door blogs van Angélique. Maar ook info over downsyndroom, andere handicaps of beperkingen, leermethodes, zorg, acties en groei!

In ons geval is de volgende stap een dagbestedingsplek creëren geworden! OPJEPLAETS heet het en is gevestigd middenin Winkelcentrum Brandevoort. Klik hier voor meer info!

De volgende stap, blijf groeien!

Angélique en Eric

angie                  fb_eric                carel

De volgende stap, blijf groeien!
Laan door de Veste 50
5708 ZZ Brandevoort

HELMOND

angeliquekuijs@gmail.com

tel: 0492-772804

OPJEPLAETS

De Plaetse 85

5708 ZK Brandevoort

HELMOND


http://opjeplaets.nl/

 

 

Leave a reply

 

Your email address will not be published.