Serious request 2016

Serious request vraagt elk jaar aandacht voor een stille ramp. Zij zamelen geld in voor het Rode Kruis d.m.v. 3fm radio dj’s een week op te sluiten in een glazen huis. De dj’s mogen niet eten maar slechts smoothies drinken en sapjes. Je kunt geld doneren door een plaat aan te vragen of je verzint zelf een actie. Dit jaar zet SR16 zich in voor longontsteking bij jonge kinderen terugdringen in landen als Ivoorkust. Voor 4 euro kan al antibiotica worden aangeschaft om een kind te genezen. De dj’s van dit jaar zijn Domien Verschuuren en Frank van der Lende en het glazen huis staat in Breda.

De actie van Tijn

Tijn is 6 jaar en kwam samen met zijn vader naar het Glazen Huis in Breda. De aanleiding is ongelooflijk triest. Tijn is namelijk ongeneeslijk ziek. Hij lijdt aan DIPG (hersenstamkanker) en heeft niet lang meer te leven. Omdat dit waarschijnlijk zijn laatste 3FM Serious Request is wil hij zich heel graag inzetten voor alle kinderen die sterven aan longontsteking. In ruil voor een donatie aan het Rode Kruis lakt hij je nagels. Hij heeft heel Nederland opgeroepen om mee te doen. En nu is het een gekkenhuis. Tijn heeft gisteren nl. al 1,5 miljoen opgehaald! Wat een held! Waar een kleine jongen GROOT in kan zijn.

Sanne Hans

Het nu meest aangevraagde lied (voor geld) is het liedje dat Miss Montreal schreef voor Tijn. Kijk op de site van 3fm om dit te horen of aan te vragen. Of lak je nagels en doneer.

Held

Ik heb uiteraard Heroes van David Bowie aangevraagd. Dat doe ik elk jaar voor de helden in het glazen huis. Dit jaar vroeg ik deze plaat voor een tweede keer aan want iedereen kan een held zijn. Kijk maar naar Tijn.